The Freelance Band

The Freelance Band is na een afwezigheid van ruim twintig jaar weer helemaal terug!
De band anno 2017 bestaat uit: Aad van Pijlen op bas, Frank Nuyens op elektrisch gitaar, Philip Kroonenberg op akoestisch gitaar en ukelele, Hans de Vries op mondharmonica, rubboard en zang, Andreas Robbie Carree op drums en Harm van Sleen op o.a. keyboard en pedalsteel.

Op het repertoire van The Freelance Band staan nu zowel nummers uit de eerste periode als veel nieuw werk. De band noemt de eigen muziek ‘Little Big Music’ en die klinkt Amerikaans. Er is een omvangrijk repertoire met uitsluitend door de band zelf geschreven nummers, waarvan de wortels (roots) duidelijk in het zuiden van de Verenigde Staten liggen. Je hoort Folkblues, Countryblues, Swampblues en Calypso voorbijkomen. Met de footstomp als extra drum en messcherpe vier-stemmige samenzang swingt de band als nooit te voren en is iedere show voor publiek en band een groot feest.

The Freelance Band werd voor de opnames van de in 2016 verschenen ‘comeback’ cd “Out Of The Calaboose” aangevuld met topmuzikanten als Roel Spanjers (accordeon, hammond orgel, piano), Ingeborg Cneut (viool) en een blazerssectie met Boris van der Lek (tenor sax), Matthijs Sepers (trompet, trombone), Nicko Christiansen (bariton sax, percussie) en Keesjan Hoogeboom (trombone, tuba en trompet).

Korte bio bandleden

Aad van Pijlen is een virtuoze bassist die onder andere deel uit maakte van Livin’ Blues, Himalaya, Men in Blues, en de begeleidingsband van Jules Deelder.
Frank Nuyens was samen met Philip Kroonenberg in 1978 oprichter van The Freelance Band. Hij begon zijn loopbaan in de roemruchte Haagse beatband Q65 en maakte later deel uit van Red White and Blue en Cuby & the Blizzards.
Philip Kroonenberg is een singer-songwriter die compacte teksten met een hoog autobiografisch karakter schrijft over het leven, de liefde en de dood. Zijn gitaarstijl wisselt tussen double-bass fingerpicking, flatpicking en een flamenco-achtige slag.
Hans de Vries is een begaafd mondharmonica blazer en rubboard speler en toerde door Europa met o.a. Los Lobos, Dr.John en Willy Deville.
Andreas Robbie Carree is een veelzijdige drummer die in 2011 door The Dutch Blues Foundation werd uitgeroepen tot beste bluesdrummer van Nederland. Andreas Robbie Carree was jarenlang vaste drummer voor de Blues & Boogie Night theaterproducties.
Harm van Sleen is een multi-instrumentalist die in the Freelance Band keyboard, mandoline, banjo, dobro, viool en pedalsteel speelt! Nu is hij voornamelijk actief als uitvoerend musicus. In 2011 won hij de Best Dutch Blues Bassist Award van The Dutch Blues Foundation.